Street style from Milano

MARIAN MANCIU

fashion blogger

Când spui Milano, îți vine în minte câteva lucruri esențiale care definesc această metropolă: artă, modă, cultură și gastronomie de excepție.

Am plecat dis de dimineta de la Roma la Milano, cu trenul, iar după 3 ore eram deja în orașul meu “de suflet”.

Am luat micul dejun la unul dintre barurile mele preferate din Milano, Prince, care vi-l recomand neaparat dacă ajungeți aici. Micul dejun oferit aici este unul foarte sănătos, bazat pe fructe, cereale, iaurturi deosebite și cornuri excepționale. Este un local modern și deosebit, care te face să începi ziua binedispus.

În Milano ai ocazia să vezi cele mai deosebite și îndrăznețe piese vestimentare. Majoritatea adoptă un stil “casual”, asortează hainele și culorile în modurile cele mai “neasteptate”. Sacoul se poate combina cu usurinta cu un pulover subțire, iar pentru a da un pic de unicitate acestuia, se poate adăuga un ac de gămălie de diferite culori și accesorii care te pot scoate cu ușurință din “anonimat”.

Costumul este folosit doar pentru întâlniri de afaceri, conferințe  sau evenimente elegante, în timp ce pentru job sau o ieșire la cafea sau la un restaurant este adoptat un stil comod, nicidecum sofistificat.

La Milano, totul este permis, îți poți da frâu liber imaginației, combinând piesele vestimentare și sconțând în relief stilul tău personal. 

O tendința care m-a surprins plăcut în capitala modei, a fost “reinventarea” și mai exact folosirea hainelor din colecții mai vechi și adaptarea acestora noilor trenduri 2016.

Așa că, dacă aveți haine mai vechi prin șifonier și nu știți ce să faceți cu ele, îndrăzniți și le purtați, asortați-le cu diferite accesorii, așa veți obține un look un pic retro, dar original, important fiind să vă simțiți în largul vostru.

Așa că, la orice pas te poți întâlni cu ziariști curioși și interesați de look-ul tău  care vor să te fotografieze să te dea drept exemplu în publicațiile lor.

Pentru mine Milano, ca și stil și ținute adoptate, este un al doilea Pitti Uomo din Firenze și de câte ori am ocazia vin cu drag aici să îmi încarc bateriile și mă întorc cu noi idei și inspirații pentru look ul de zi cu zi.

La prânz sau la cină, va recomand Ceresio 7 Pools & Restaurant, unul dintre cele mai rafinate localuri din Milano, unde gastronomia și amabilitatea personalului te face să te simți magnific. Piscine, lounge bar, terese, fashion și un design fantastic care îmbină stiluri diverse și definește conceptul de lux, în inima orașului.

Milano este categoric, capitala modei europene.

Pe străzile din Milano, te încânta magazinele de haine, care au în spatele acestora ateliere profesioniste, ce îți iau măsurile pe loc și îți croiesc piesele vestimentare după linia și gustul tău personal.

Stând pe treptele faimoasei catedrale Domu din Milano, un fotofograf mi-a cerut permisiunea să îmi facă o poză, pentru a o publica într-o revistă de modă, pentru că i-a atras atenția stilul meu vestimentar.