MARIAN MANCIU

fashion blogger

ST. VEIT - DOLOMITI

Ce credeți că iese dacă punem împreună un salt în natură și minunatul scenariu al munților Dolomiti, plimbări printre potecile iernii, aerul primăvăratic dar totodată rece, fulgii albi de nea, o degustare a specialităților tirolese și pacea unei cabane înconjurată doar de liniște și peisaje mirifice? Mica mea escapadă la Lacul Braies, în Trentino Alto Adige.

Am plecat de la o ploioasă și friguroasă Roma în dimineața zilei de 4 Martie, căci de ce să nu fie ploi torențiale pe timpul ăsta când ar trebui să vedem doar peisaje ale primăverii?

Împreună cu prieteni și persoane dragi sufletului meu am pornit într-o călătorie de 800km, care trebuie să recunosc mă așteptam să fie mult mai lungă dar…hei, când ești cu prietenii nimic nu este plicitisitor!

Am făcut un mic popas de câteva ore la Venezia, unde ne-am plimbat, ne-am pozat, am cumpărat suveniruri, am luat o crepes iar în jurul orei 21 am ajuns la mult râvnita și așteptata noastră locație.

Ca de obici am făcut rezervare prin booking.com și trebuie să recunosc: peisajul, cabana, totul era de vis, un vis de iarnă!

 

St. Veit este un mic sătuc, iar noi am fost cazați la doar 3 minute de lacul Braies.

Priveliștea oferită de primele raze ale dimineții era una magică, totul era alb și domnea o liniște deplină.

O locație perfectă pentru cine este iubitor al naturii, a munților și a relaxului!

În prima noastră zi am decis să mergem să vedem frumosul lac, care deși era complet înghețat, oferea o vedere nemaipomenită. Am luat micul dejun la cafeaneaua unui hotel foarte cozy după care am pornit către Austria.

 

Destinația noastră a fost Innsbruck, un orășel plin de tradiții unde ne-am oprit pentru a lua prânzul, nu putea lipsi tradiționalul Wiener Schnitzel și un pahar de vin.

 

Ziua a continuat frumos, cu plimbări prin orășel, iar abia spre seară urma adevăratul relax. Am stat cu toții în salonul cabanei, am jucat jocuri, am băut vin, am povestit iar apoi am savurat liniștea deplină oferită de natură.

 

 

A doua zi a fost ceva mai sportivă, nu că aș iubi foarte tare să ma ud sau să îngheț de frig, dar totuși la cererile, număratele cereri ale prietenilor am decis să mergem să dăm o tură cu skijet-ul. Acum regret că nu i-am ascultat mai înainte! A fost o experiență de neuitat!

 

Ultima zi a fost dedicată excursiei pe munții Dolomiti,cu telecabina din Cortina, unde am ajuns până la cota 2475m. Ne-am bucurat foarte tare de priveliște deși era puțină ceață care nu a fost chiar de partea noastră. Ultima parte a zilei în schimb am petrecut-o în faimosul lor shopping center, La Cooperativa di Cortina unde evident nu am putut rezista tentației de a îmi cumpăra câte ceva.

 

În toată această mică escapadă am avut ocazia să gustăm preparatele lor tradiționale, să trăim în totală liniște și pace și mai ales am avut ocazia să reflectez asupra mea, să cresc din punct de vedere caracterial, am învățat că tot ce contează este să ai alături de tine persoanele dragi sufletului tău și tot restul vine de la sine.

 

Cam asta post mica mea experiență în Dolomiti! Dacă v-a plăcut sau dacă aveți și voi ceva să îmi povestiți legat de această zona a Italiei vă aștept cu drag cu un share sau cu întrebări!

Nu uitați: Be the best you can be! Restul e Cancan!