Alberobello-între vis și realitate
Condividi su Facebook   Seguimi su Instagram   Seguimi su Skype   Seguimi su Youtube   Seguimi su Twitter   Seguimi su Google Plus   Seguimi su Pinterest

The Men With Style

 

Simțeam nevoia de o vacanță scurtă, să mă desprind de agitația de zi cu zi…

Fără să stau pe gânduri, l-am sunat pe prietenul meu cel mai bun și i-am propus să plecăm un weekend într-o locație să ne relaxăm puțin.

După o jumătate de oră de căutări pe un site de rezervări…am ales Alberobello, în apropiere de Bari.

Am citit comentariile clienților, m-am uitat la imaginile cu hotelul și am rezervat o cameră pentru noi doi.

Am început să-mi pregătesc bagajul: o cămașă albă, care nu-mi lipsește niciodată din valiză, un patalon lejer, o vesta neagră trendy, un pantof negru și o pereche de încălțăminte sport, în eventualitatea că avem mult de mers pe jos.

Accesoriile nelipsite: ochelarii de soare, ceasul și brățările mele norocoase.

Fără să-mi dau seama eram în tren în drum spre Alberobello. Când am ajuns la hotel, am rămas surprinși de curățenia și aspectul foarte îngrijit al camerelor. Daca aveți drum vi-l recomand cu mare drag.

Istoria caselor din zonă, denumite “trulli” este foarte interesantă.

Acestea au fost construite numai din piatră, cu acoperișul în formă de turn, înca din cele mai vechi timpuri. Iar deasupra sunt desenate diverse elemente religioase și în unele cazuri simboluri zodiacale.

Alberobello, l-aș putea denumi “orășelul-muzeu”, un adevărat mix de istorie și cultură.

Un espresso perfect la un bar cu renume din zonă, un aperitiv și o cină delicioasă la un restaurant din centrul orașului, au transformat acest weekend într-o vacanță minunată.

 

 

All rights reserved © Marian Manciu - Design & Development by Tofan Lucian