Povestea papionului

MARIAN MANCIU

fashion blogger

Eleganță, stil și originalitate, într-un singur cuvânt: papionul. Un accesoriu care tinerii și adulții îl poartă foarte des la ocazii speciale.

V-ați pus vreodată întrebarea: cine a inventat papionul?

Haideți să aflăm împreună  cine este inventatorul papionului și cum a devenit atât de popular.

Originea papionului pornește în jurul secolului al XVII-lea, în timpul războaielor prusace, când mercenarii croați își legau eșarfe în jurul gâtului pentru a ține închise cămășile.

Clasicul papion negru datează din 1886, când a fost inventat fracul de către de Pierre Lorillard V.

Fracul a rezistat tuturor epocilor, iar papionul este cu adevărat completarea perfecta la un astfel de costum. Multă vreme, papionul era considerat strict masculin, dar binecunoscutele staruri Marlene Dietrich și Katharine Hepburn, in anii 1920-1930, au reușit să doboare aceste bariere, prin abinarea acestuia la diverse ținute.

Atunci când iți alegi papionul, trebuie să ai grijă să se potrivească cu fizionomia feței. Indiferent de proporțiile feței , veți găsi cu siguranță un papion care să vă fie pe plac și corespunzător înfățișării, însă trebuie să vă asigurați că nu este nici prea mare și nici prea mic ca dimensiuni.

Trebuie să țineți cont de faptul că aripile papionului trebuie să fie la nivelul maxilarului, nu al ochilor sau al urechilor.

Vă recomand papionul, atunci când primiți invitații la evenimente și se impune un dress code elegant, în locații de clasă, cocktailuri sau diferite întâlniri de o anumită anvergură.

Personal,  vă sfătuiesc să nu-l purtați la întâlniri de afaceri, la birou și la ținute casual.

Vă aștept săptămâna viitoare să descoperim împreună povestea altor piese vestimentare.