MARIAN MANCIU

fashion blogger

MĂNUȘI CU STIL

Mănușile au fost și încă sunt un element principal din garderoba unui gentlemen, ele reprezintă un mod de a exprima propriul stil și au un galateu de purtare propriu.

 

În primul rând, cel mai important lucru ce trebuie știut este că diferitele modele de mănuși se asorteaza cu stilul vestimentar adoptat.

În cazul unor ținute care merg mai spre stilul elegant dar totodată chic, putem adopta mănușile Mittens în varianta mai lungă. Sunt foate subțiri, comode și sunt adecvate pentru evenimente mai speciale, cocktail-uri sau la un trabuc cu prietenii într-o locație mai distinsă.

 

Atunci când aveți o zi foarte încărcată, plină de activități, vă recomand mânușile Mittens (cele scurte, fără degete).

 

Eu unul le consider foarte comode, de ce? Pentru că sunt utile la condus, au o mare dexteritate și permit multe mișcări.

Poți face tot ceea ce obișnuiești să faci fără a fi nevoie să le dai jos.

Putem chiar servi o cafea, sau participa la o întâlnire non-formală fără a renunța la ele, dând astfel și o notă de stil outfit-ului nostru.

 

De exemplu se pot asorta la o perche de jeans, ghete, un palton casual sau o geacă de piele. Stilul rock, sau cel adoptat de motocicliști este cel în care pot fi regăsite, la fel cum și în stilul retro.

Ultimele, dar nu cele din urmă sunt mănușile clasice din piele, brandul meu preferat fiind The Bride. Sunt din piele dar flaușate pe dinăuntru. Sunt foarte comode în perioada rece și prind foarte bine în călătorii. Se pot asorta la un pantalon elegant, costum și o geacă precum cea de la Peuterey, nu foarte elegantă dar totuși chic.

Mi-au prins foarte bine în scurta mea călătorie în România, mi-au oferit o soluție perfectă pentru a face față temperaturii foarte scăzute.

Alt atu al acestor mănuși este că sunt foarte versatile și pot fi asortate multor ținute.

 

Cam aster sunt sfaturile mele în ceea ce privește mănușile masculin. Nu uitați că galateul vrea ca domnii să nu renunțe decât la mănușa stângă atunci când se intră într-un loc, iar abia după salut se poate scoate și dreapta. În schimb nu se scot niciodată pe strada, un gest frecvent întâlnit dar care nu face parte di bonton.

 

Pe voi care model vă reprezintă? Ce model obișnuiți să purtați ? Vă aștept cu mesaje și sugestiile voastre!

Și nu uitați: Be the best you can be!