Hello september!

MARIAN MANCIU

fashion blogger

HELLO SEPTEMBER!

 

Reintrând din vacanţă, toţi ne confruntăm cu aceleaşi probleme, printre care cum să ne menţinem bronzul şi cum să îngrijim părul.

În timpul vacanţei, părul este supus la încercări grele, în special din cauza expunerii excesive la soare.

Dar iată că a venit şi luna septembrie şi trebuie să revenim la obiceiurile noastre şi la programul de zi cu zi.

Mulţi dintre noi cu siguranţă am reluat mersul la sala de fitness, antrenamentele fizice în parcuri sau acasă sau diferitele sporturi praticate pentru a ne menţine în formă. Personal, iubesc innotul, este pasiunea mea de ani de zile, dar din păcate clorul din piscină dăunează firului de păr.

 

Cum eu acord o atenţie deosebită atât pielii şi părului, o să împărtăşesc cu voi câteva din ritualurile mele de întreţinere şi îngrijire.

În primul rând sunt foarte atent la calitatea produselor pe care le folosesc şi apoi acord tot timpul necesar în folosirea acestora.

Şamponul îl puteţi vedea în poză de mai jos şi are într-adevăr un rol esenţial, ca de altfel şi masca de păr pe care o aplic câteva minute pe părul umed, redându-i astfel vitalitatea şi strălucirea dorită.

O dată pe săptămâna aplic o mască de păr naturală cu ulei de cocos, cu rolul de a hidrata părul, făcându-l mai catifelat şi întărind structura firului de păr.

 

Ingrediente pentru a prepara masca de păr:

un avocado copt, 2-3 lingurițe de ulei de cocos și un gălbenuș de ou

 

Mod de preparare:

Se topește uleiul de cocos în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Se pisează avocadoul cu o furculiță și se amestecă cu uleiul. După ce masca de păr se mai răcește, se adaugă și gălbenușul de ou și se amestecă foarte bine.

 

Amestecul se distribuie pe toată lungimea părului și se lasa să acționeze 60 de minute, timp în care îți poți acoperi părul cu un prosop sau o cască pentru duș. Părul se clateste cu apă din abudență, se șamponează si se clătește din nou.

Uleiul de cocos are nenumărate beneficii şi pentru hidratarea pielii, înlătură în principal senzaţia de piele uscată şi este un bun exfoliant.

Nu ultimul rând, mai am un sfat pentru voi: folosiţi toată energia pozitivă acumulată în vacanţă, în scopuri utile, păstraţi-va bună dispoziţie şi daţi mereu ce e mai bun din voi, în tot ceea ce faceţi.

 

Don’t forget to be the best, you can be.