Ceasul, un must have!

MARIAN MANCIU

fashion blogger

Fie că este vorba de un ceas de lux, sau versiuni mai ieftine, ceasul dacă este ales corespunzător, este un accesoriu care se potrivește perfect la orice fel de ținută și piesă vestimentară.

Inventat în secolul al XIX-lea de către Patek Philippe, era considerat un accesoriu exclusiv feminin, însă ceasul de mână a devenit acum un element esențial pentru a te organiza bine în diferitele angajamente ale vieții de zi cu zi. Până în secolul al XX-lea, oamenii au folosit ceasul de buzunar.

Evoluția sa se datorează lui Alberto Santos-Dumont, care întâmpinând dificultăți în a citi ceasul, în timp ce pilota avionul său, i-a cerut lui Louis Cartier să-i facă un ceas mai practic. Astfel, s-a născut primul ceas de mână. Cartier, între timp, a devenit popular la Paris, el începând să-și vândă ceasurile sale, clienților de sex masculin.

Odată cu izbucnirea primului război mondial, ofițerii armatelor și-au dat seama că era mai practic să se uite la încheietura mâinii pentru a vedea ora și, prin urmare, guvernele au început să asigure la toți soldații un ceas de mână foarte mare și luminos. În anii 60’, actorii incep să poarte ceas în filme și aceasta devine calea spre succesul incontestabil al acestui accesoriu.

Sunt atât de multe mărci și tipuri de ceasuri pe piață, încât e important să știi care va fi rolul ceasului de-a lungul zilei, și apoi poți începe căutarea pentru a îl alege pe cel potrivit.

Ceasurile se clasifică în câteva categorii mari.

Tipul de ceas tradițional sau clasic, are un design mult mai conservatoar și se potrivește cel mai bine cu ținuta formală. Cu toate că, în funcție de model, îl puteți purta și la o ținută sportivă.

Ceasurile sportive sunt cele mai populare și se găsesc la prețuri începând cu € 10 - € 20 până la câteva sute, dacă nu mii de euro.

Ceasurile sport tind să aibă carcase mai groase, cristale mai robuste, fiind mai rezistente atunci când faci diverse activități.

Categoria de ceasuri "artistice" este foarte variată.

Ideea este că acestea sunt ceasuri care prezintă valorile estetice ale unui design sau model amestecat cu funcțiile acestuia. Ceasurile din această categorie pot fi atât tradiționale cât și ultra-moderne, și de multe ori se află in centrul atenției.

Acest lucru înseamnând că oamenii tind să le adore sau să le urăscă.

Ceasul de aur este o primă opțiune, foarte elegantă și usor exclusivistă. Este, de asemenea, un model strălucitor pentru nopți de neuitat. La un eveniment unic, vă poate pune in evidență stilul și rafinamentul.

Se poartă indiferent de sezon, pentru că este un element versatil. Este o alegere perfectă, inspirând lux și eleganță. Dacă nu vă permiteți unul complet din aur, alegeți varianta mai accesibilă, acela suflat cu aur.

Este o piesă la fel de rafinată și elegantă.

Acolo unde cureaua este din piele, negrul este asociat situaţiilor formale, iar maroul celor semi-formale. Este important ca atunci când purtăm un ceas care are cureaua din piele, să ne asortăm această curea cu pantofii. Cureaua din metal este recomandată doar situaţiilor relaxate, finisajul metalic oferind un contrast plăcut cu materiale precum denim-ul.

Alte materiale, precum cauciucul sau fibrele sintetice, ar trebui să fie rezervate doar unor activităţi sportive.

Există o mare varietate de ceasuri din care poți alege, disponibile și la prețuri foarte mici, dar de calitate bună.

Mă refer la modele de branduri populare de ceasuri, cum ar fi Armani, Fossil, Casio, Invicta. Ceasurile sunt ca mașinile, iar în cele mai multe cazuri, se deprecieză după ce le cumpărați.

Cu toate acestea, nu ar trebui să cheltuiți mai mult decât vă puteți permite.